måndag 30 augusti 2010

Måndag igen.....

 Denna veckan börjar mitt nya liv..:-) Jag ska gå ner i arbetstid till 80% och vara helt ledig på fredagar. Får passa på nu medan Samuel fortfarande är liten. Ska bli sååå skönt! Fredagar ska bli Samuels och min mysdag...en dag när vi antingen hittar på något kul eller bara tar det lugnt hemma..... kanske baka något gott......På tal om att baka.....

Ikväll har jag "satt" en surdeg efter Leilas recept. Blir så saftigt och gott bröd med surdeg!

Dag 1:
2,5 dl rågmjöl
2 dl vatten
Dag 3:
1 dl rågmjöl
1 dl vatten
Dag 4:
1 dl rågmjöl
1 dl vatten


Dag 1. Blanda 2,5 dl rågmjöl med 2 dl vatten i en bunke. Plasta in och låt stå i rumstemperatur i två dygn.
                                            
Dag 3. Tillsätt 1 dl rågmjöl och 1 dl vatten. Plasta in och låt stå i rumstemperatur i ytterligare ett dygn.

Dag 4. Tillsätt ytterligare 1 dl rågmjöl och 1 dl vatten. Plasta in och låt stå till dagen efter.

Dag 5. Nu är surdegen klar att användas. Förvara överbliven surdeg vilandes i burk i kylskåpet.     


Detta behövs till surdegen.


Blanda väl!

Husvagnshelg!

Vi har haft en jätteskön helg! Är väldigt mysigt att krypa in i husvagnen när det mörknar utanför....blir snabbt varmt och skönt med golvvärme och lite tända ljus. Vi åt lite grillad kyckling, potatissallad och grönsallad...och så lite rött vin förstås...:-).
Lördagens väder var tyvärr inte det bästa...regnet öste ner och det åskade men det hindrade oss inte från att shoppa loss. Lidköping är en väldigt mysig stad och vi avslutade med lite fika på kafeet Kvarnen.....jättegod kladdkaka med vispgrädde....mums! På kvällen höll det upp så vi grillade och satt tillsammans och åt i våra vänners husvagn.
 Helgen avslutades med en tur till Kinnekulle med fika vid Utsiktsplatsen. Otroligt vackert!


Vår 1:a med kök, dubbelsängen skymtar i bakgrunden!



Andra hållet med våningsäng i bakgrunden.

torsdag 26 augusti 2010

Torsdag

 Idag har jag gjort något jag skulle ha gjort för länge sedan!! Jag har varit hos frissan och klippt av mitt hår! Så skönt att få bort de sönderblekta, torra testarna!! Har varit dålig på att unna mig tiden att gå till frissan....har istället köpt slingmedel på HM och blekt håret hemma...har till och med klippt mig själv.....med blandat resultat. Så hårets kvalitet var inte det bästa....men nu har jag äntligen mjukt hår igen! Underbart!!


I morgon efter jobbet ska vi ta vår husvagn och åka till Lidköping tillsammans med våra goda vänner. Har bäddat sängarna, strykt och hängt in alla kläder som ska med. I morgon ska jag handla maten, packa in och sedan kopplar vi på och drar. Är väldigt mysigt att släppa alla måsten och bara åka iväg och vara tillsammans! Lite god mat och vin....levande ljus, sitta och mysa med barnen...bara finnas till...det är avkoppling det. Ska visa lite bilder på söndag.

Ha det så gott!

onsdag 25 augusti 2010

Mera kök.

Det återstår en del småsaker, någon tavla, lite krokar osv i köket........ lite lull lull som Simon och Tomas brukar säga..:-)!

Men oj vad tiden sprang iväg.....dax att krypa i säng!

Sov så gott!
Efter
Före
Efter
Före
Mitt i röran!
Gamla tapeten

Vårt hus!

Vi bor i ett Myresjöhus, byggt 1991. Huset är på ca 160 kvm fördelat på ett plan. Jag älskar verkligen vårt hus! Precis lagom stort för oss nu med 4 hemmavarande barn.....de (barnen) håller nog inte med...vill ha mycket större rum (mer yta att stöka till)...:-)! Alla rum är omtapetserade, åtminstonde 1 gång, men kök och badrum är det inte gjort något med sedan huset byggdes, så det var verkligen dax!! Så i January i år satte vi igång med PROJEKT KÖK! Lite före och efter-bilder följer!

tisdag 24 augusti 2010

Ingen vanlig tisdag

Idag var jag tillbaka på jobbet. Kändes bra. På kvällen köpte vi Kinamat och öppnade en flaska rött....Mycket gott och väldigt  mysigt!! Ingen vanlig tisdag nämligen....... Vi firar 9 årsdag idag......9 år sedan det blev Bosse och jag! Underbara år!

måndag 23 augusti 2010

Solig måndag

Har varit hemma idag oxå pga att jag hade feber igår, men nu mår jag bra igen...."bara" förkyld.....-).... så i morgon blir det jobb igen!
Vilket vackert väder vi har haft idag!! Otroligt skönt! Var ute lite i trädgården och bara njöt av värmen och tog en liten fika ihop med Samuel. Den grabben gillar verkligen fika....:-)

söndag 22 augusti 2010

Hösten är här?

Visst kom hösten ovanligt tidigt i år? I alla fall här i Västergötland! Vissa år har vi kunnat sola och bada fram till vecka 33-34 men det finns inga tankar på det nu. Gör inget för mig efter den underbara sommar vi har haft. Desutom gillar jag hösten. Tycker om färgerna och lugnet! Inte lika hysteriskt som på våren med allt man ska göra i trädgården osv. Gillar skymningen när man kan krypa in, tända lite ljus och bara mysa....slappa i soffan framför en bra film...köpa garn och sticka sig en tröja...ta ett glas vin på altan tillsammans med sin älskling, kurandes under en filt...ja listan kan göras lång.! Hösten är härlig!!


God eftermiddag på er!

 Är ensam hemma medan resten av familjen är på kalas....:-(. Min systerson har fyllt 8 år och hela tjocka släkten är där för att fira honom. Trodde ett tag att jag kunde följa med men febern kom tillbaka så jag fick bli kvar hemma. I och för sig väldigt lugnt och skönt men jag gillar kalas! Roligt att träffas och fika lite! Jag hade till och med tänkt fuska lite med dieten och äta lite god tårta. Men istället fick det bli lite jordgubbar med en klick turkisk yougurt och lite hackade nötter. Helt ok faktiskt!

Ensam hemma......

Lite fika!





lördag 21 augusti 2010

Lite om mig......

Blev inga fler inlägg igår! Blev sämre under eftermiddagen, fick feber och ont i kroppen. När jag lade mig hade jag sådan feberfrossa att jag fick sova med tröja, mysbyxor och mina pälstofflor....och ändå låg jag bara och skakade....Inte kul....:-(.....men idag mår jag lite bättre!

Lite om mig: Jag har, som jag skrev en drös av ungar: fem från mitt första äktenskap: fyra döttrar och en son, i åldrarna 15-25. För snart 9 år sedan träffade jag mannen i mitt liv och vi gifte oss för 1 år sedan. Vi har en son på 5 år. Min man har från sitt förra förhållande 1 dotter på 13 år.
Min äldsta dotter är gift och har 3 barn och min son och hans sambo ska bli föräldrar i november! Så ni förstår att vi blir många när vi träffas allihop! Vi brukar skoja om att vi , som många andra, inte kan flytta till något mindre när barnen flyttat hemifrån....vi får flytta till ett större med tanke på att familjen växer hela tiden. Men vad vore livet utan familjen!!

Ha det så gott!!

fredag 20 augusti 2010

God morgon!

  
 
 Lite ichf-frukost, mums! Är inne på min tredje vecka nu med denna diet och hoppas på att bli av med några kilon så att jag får på mig mina tajta jeans utan att tuppa av:-). Äter nyttigt på vardagarna och unnar mig lite vin och godis på helgerna så det känns faktiskt genomförbart!
Har varit hemma med Samuel sedan igår men idag verkar det som att  han är lite piggare.....nu är det min tur att bli förkyld...vaknade med huvudvärk och snuva...typiskt! Men....det är fredag idag och snart helg...så vad gör en liten förkylning...:-)!!
Nu är det dax att ta tag i livet...min mamma kommer snart på en lite fika! Blir blåbärspaj med vaniljglass...:-)!