torsdag 31 juli 2014

Att go all in på turkost......

Ville såklart ha matchande disktrasor till nya diskmedelspumpen.....men hittade inga fina så jag köpte  bomullsgarn i turkos och vitt och virkade 2 st, en enfärgad och en randig. 


Får väl se hur effektiva de är när det väl gäller att torka bort kladdiga marmeladfläckar eller mjölkspill men jag tror att de ska funka.....och när det behövs är det bara att slänga in dem i tvättmaskin på 60 grader så blir de som nya igen...
Idag är det lite svalare utomhus och det är faktiskt riktigt skönt.....kanske blir en liten tur till blåbärsskogen i eftermiddag.....:-).

Vi hörs! Kram

tisdag 29 juli 2014

Evighetsprojekt......Har inte kommit så långt ännu men någon gång i framtiden ska detta bli en filt som ska ligga över fotändan på vår säng.....Har räknat ut att det behövs 240 rutor så ni ser ju att det är ett tag kvar tills dess.....:-)

Men jag har inte bråttom.....gör någon eller några rutor åt gången.....i solstolen eller framför tv:n.....och emellanåt virkar eller stickar jag på något annat projekt.....
Det tråkigaste som finns är att fästa alla trådar så jag har lovat mig själv att försöka göra det allt eftersom så att det hela inte blir mig övermäktigt. Sedan ska alla rutor virkas ihop med vitt garn och med en fin uddkant runtom.....Jag sa väl att det var ett evighetsprojekt.....:-)
Kram från ett soligt och varmt Mullsjö!fredag 25 juli 2014

Hett........

Idag är det verkligen hett!! Luften står helt stilla och man blir mer än lovligt seg i huvud och kropp....och vi tillåter oss att ta det lugnt....när värmen blir oss övermäktig söker vi oss in i skuggan under ett träd eller så tar vi ett dopp i det blå.....Samuel är ett riktigt vattendjur, precis som sin pappa! Han skulle nog kunna bada dygnet runt om han fick.....och nu på semestern har han lärt sig att simma under vattnet och göra volter under vattnet.....både framåt och bakåt....
Jag är själv mesig när det gäller vatten....doppar mig gärna och simmar lite, men inte gärna med huvudet under ytan, så där brås Samuel inte på mig tack och lov......:-)

Nu är fikakorgen packad och vi ska strax dra oss ner till stranden igen....Vi hörs!

Ha en sköööön fredag! 
Kram

onsdag 23 juli 2014

Nysåpat......

Hoppas ni njuter av sommaren😊! Vilket underbart väder vi har!! Solar, badar, äter glass och bara är.

Förra sommaren byggde vi ett stort trädäck framför husvagnen......tillräckligt stort för att kunna sätta upp ett förtält och ändå få lite extra plats för solstolar. Men med tanke på hur fina somrar vi har haft sedan vi bytte husvagn så är det inte aktuellt.


Vi vill vara utomhus så mycket som det bara är möjligt och paviljongens tak skyddar både mot dagg och duggregn och när mörkret sakta smyger sig på tänder vi levande ljus och kryper in under mjuka filtar och njuter lite till....


För att skydda trädäcket från att bli förstört av väder och vind så har jag skurat det med kallt vatten och vanlig såpa....spolat av och sedan borstat koncentrerad såpa med lätta drag över hela golvet som har fått torka in....


Denna procedur ska jag göra 2 gånger/år och förhoppningsvis får vi då ett mjukt, flisfritt golv i lätt grånad ton som vi kan njuta av i många år.

Ha en skön onsdagskväll!
Kram

torsdag 17 juli 2014

Lite turkost

i köket på vårt smultronställe....


Diskar en del inne i husvagnen men tycker det ser så tråkigt ut att ha en plastflaska med diskmedel ståendes på bänken så igår köpte jag en diskmedelsflaska och borsthållare i porslin från Cult.....blev såååå nöjd....:-)!


På bordet har vi en turkos bricka med kruka med hjärtan på tråd, värmeljus och lite annat.....

 
Vi njuter av sommar och semester här på vårt smultronställe.....solar, badar, grillar och bara är....och ger vi det bara en vecka till kan vi återigen fylla våra hinkar med blåbär och kanske även lite kantareller....:-)! 

Kram