söndag 12 februari 2017

Kurerar mig.....

Har ett envetet virus som härjar runt i min kropp och gör mig fullständigt orkeslös....Verkar sprida sig som en löpeld överallt och folk stupar en efter en....Så jag har, som många andra, kokat ihop en dryck som sägs ska lindra....


Denna dryck finns nog snart i var mans hem.....gjord på vatten, ingefära, citron och honung....Har sett att en del även lägger i lite röd chili för att riktigt skrämma bort bacillerna men det blir för starkt för mig....:-).

Så här gjorde jag:
Värm ca 2 liter vatten till 60 grader, riv en bit färsk ingefära grovt och blanda i, låt stå i 20 minuter, pressa i 1-2 citroner, låt stå ytterligare ca 10 minuter, sila och blanda i 2-3 matskedar honung, häll på flaska. Förvara i kylskåpet. 

Kram


fredag 10 februari 2017

Fortfarande på mina stickor.....


Japp, så är det.....Började med min Nancykofta i oktober och den är fortfarande inte färdig.....Till mitt försvar kan sägas att jag under december tog en paus virkade vantar till halva släkten......sammanlagt 7 par....Men nu är jag på gång på riktigt igen...


Man stickar koftan nerifrån och upp på rundstickor i ett helt stycke och när allt är klart så klipper man upp hela vägen för att sedan sticka resårkanten fram med knappar och knapphål. Bara tanken på att klippa i något stickat kändes läskigt från början men nu är jag sååå taggad.....Vill ju kunna använda min kofta nu i vår...:-)


Önskar er en skön fredag!
Kram