måndag 13 oktober 2014

Nu var det länge sedan.....


som Samuel hade ont av sin astma men i natt har han varit riktigt tät så vi beslöt oss för att hålla honom hemma idag. Tack och lov så verkar det redan bättre så i morgon kan han nog gå till skolan igen.




Annat var det när han var liten......Första gången han fick astma i samband med förkylning var han bara 10 månader och vi fick tillbringa ett antal nätter på barnkliniken pga att vi inte kunde häva det hemma. Samuel var, antagligen pga astman, extremt infektionskänslig så han åkte på förkylning efter förkylning och vi försökte verkligen medicinera hemma men det slutade alltid med att vi fick åka in till sjukhuset.





Problemet var att läkarna sa att vi skulle börja inhalera honom när vi såg tecken på förkylning men då var det redan försent....från att ha varit helt frisk ena dagen till superförkyld och helt kass den andra... Det var först efter att vi träffade en läkare som sa att vi skulle ge medicin i förebyggande syfte som vi fick ordning på det. 




Jag vet inte hur många nätter jag har tillbringat sittandes i vår säng med Samuel i famnen för att han skulle få lättare att andas och för att kunna inhalera med medicin vid behov. Var inte många timmars sömn då kan jag lova men känslan när man såg att medicinen började ge effekt och Samuel började andas lite lugnare var såklart värt varenda sekund! 




Nu är Samuel 9 år och förkylningarna är färre och astman börjar långsamt växa bort, tack och lov....:-)

Kram





1 kommentar:

mariaikos sa...

Jag känner igen din berättelse.
Vår son David har haft liknande, fast för han började det vid två års ålder,han fick fira sin två-årsdag inlagd på sjukhuset.
Efter det fick han pulmicort som förebyggande medicin och Bricanyl vid behov.
Nu är han 23 år och behöver inte medicinera så ofta mer, bara vid förkylning.
Hoppas Samuel är pigg nu.
Kram ♥