onsdag 29 oktober 2014

Inspiration......

Nu börjar butikerna packa upp tidningar med massor av härlig julinspiration och det blir lätt att man köper utifrån den fina utsidan....Har hänt fler än en gång kan jag säga.....
Men det finns 2 tidningar som håller vad de lovar, 2 tidningar som jag har prenumererat på i flera år nu.....Lantliv och Drömhem och trädgård.....mina absoluta favorittidningar. Gillar precis allt i dem och jag läser dem om och om igen.....Har sparat alla mina tidningar och sorterar dem efter säsong så just nu ligger alla med jultema framme så att jag lätt kan bläddra och hämta lite idéer eller bara drömma mig bort lite...

Ha en mysig onsdagskväll!
Krammåndag 27 oktober 2014

Njuter just nu......

av en kopp kaffe inne i husvagnen. Det är riktigt tråkväder idag med blåst och regn och efter en tur till Jönköping är det fantastiskt mysigt ett krypa in i vår lilla 2:a med kök....:-)Igår när vi kom hit satte vi upp vårt vintertält så nu är vi helt färdiga och förberedda för vinterkylan.
Vi har valt att inte ha något förtält under sommaren men på senhöst och vinter är det väldigt praktiskt då tältet fungerar som en sluss och man slipper få snö och blask in i husvagnen. 
Ikväll ska vi trotsa vädret och grilla och det är nog dags att ta tag i det nu för det börjar redan mörkna!

Ha en mysig kväll!
Kram

lördag 25 oktober 2014

Nu är den satt.......

glöggen alltså.....:-)
Brukar göra egen glögg varje år och den blir godare ju längre den får stå och gotta till sig.....så nu var det hög tid.....
Blandar 3 flaskor svagdricka med 1 paket jäst, 2 1/2 kg socker, 5 dl russin, 5-6 skivade potatisar, 2-3 hela kanelstänger, 1 påse kardemummakärnor, 1 påse hela nejlikor och en bit hel ingefära. Rör om så att sockret löser sig, på med plastfolie som jag sticker några lufthål i och sedan in i mörkret i skafferiet där hinken få stå minst 3 veckor innan jag silar och häller upp på flaskor. 

Har kvar en flaska från förra året och snart är det nog dags att värma sig en mugg....årets första...:-)

Ha en skön lördagskväll!
Kram

fredag 24 oktober 2014

Det börjar smyga sig in.....

små granar i huset.....både dikesgranar i olika storlekar....


och en köpt bordsgran som jag dekorerat med små glashängen, tagna från ett gammalt halsband.
Är helt insnöad på jul och familjen bara skakar på huvudet....Inte så att jag vill plocka fram julpyntet ännu men visst måste man få börja planera......i huvudet i alla fall? 
Små granar tycker jag är en bra början.....:-)

Ha en skööööön fredagskväll!
Kram


söndag 19 oktober 2014

I vårt kök......

Mot en vägg i köket står vår gamla köpmansdisk som jag målade vit för några år sedan och på den har jag mina favoriter.....gammalt som nytt.....
I burkarna förvarar jag bl.a. havregryn och kakao..
Kakfatet i tre våningar är gjort av tallrikar jag köpt på loppis. Var inte alls svårt att göra....blir perfekt att duka upp julgodiset på...
Nu är ställningen med muggar från Green Gate äntligen fylld så när det är fika på gång får gästerna välja vilken mugg de vill dricka ur.....
Ha en skön söndagskväll!
Kramlördag 18 oktober 2014

Höstfeeling....

Älskar årstidens alla växlingar....från krispigt grönt under vår och sommar till alla dessa vackra färger vi ser i naturen just! 


Bilderna är tagna vid Trollsjön i Mullsjö....en sjö som bildades under istiden där det nu finns både inplanterad fisk och kräftor. 


Finns fortfarande några övergivna lingon kvar på buskarna. 


Ha en riktigt skön lördagskväll!
Kram

onsdag 15 oktober 2014

Vi har njutit......

av många och långa skogspromenader denna sommar och höst och plockat både bär och svamp.Skogarna runt campingen i Mullsjö är otroligt mysiga....riktiga trollskogar med gamla träd med knotiga grenar och marken täckt av mossa.....
 För några helger sedan hittade vi en hel skogsglänta full av trattkantareller och vi kunde inte sluta att plocka......Vi fick ihop två fulla brickor med rensad svamp som har stått i lite mer än två veckor nu och torkat.
Resultatet blev två burkar svamp som ska få smaksätta soppor och grytor under hösten och vintern.
              Ha det gott! 
               Kram

måndag 13 oktober 2014

Nu var det länge sedan.....


som Samuel hade ont av sin astma men i natt har han varit riktigt tät så vi beslöt oss för att hålla honom hemma idag. Tack och lov så verkar det redan bättre så i morgon kan han nog gå till skolan igen.
Annat var det när han var liten......Första gången han fick astma i samband med förkylning var han bara 10 månader och vi fick tillbringa ett antal nätter på barnkliniken pga att vi inte kunde häva det hemma. Samuel var, antagligen pga astman, extremt infektionskänslig så han åkte på förkylning efter förkylning och vi försökte verkligen medicinera hemma men det slutade alltid med att vi fick åka in till sjukhuset.

Problemet var att läkarna sa att vi skulle börja inhalera honom när vi såg tecken på förkylning men då var det redan försent....från att ha varit helt frisk ena dagen till superförkyld och helt kass den andra... Det var först efter att vi träffade en läkare som sa att vi skulle ge medicin i förebyggande syfte som vi fick ordning på det. 
Jag vet inte hur många nätter jag har tillbringat sittandes i vår säng med Samuel i famnen för att han skulle få lättare att andas och för att kunna inhalera med medicin vid behov. Var inte många timmars sömn då kan jag lova men känslan när man såg att medicinen började ge effekt och Samuel började andas lite lugnare var såklart värt varenda sekund! 
Nu är Samuel 9 år och förkylningarna är färre och astman börjar långsamt växa bort, tack och lov....:-)

Kram

söndag 12 oktober 2014

Kalasdags.......

Idag stundar det kalas hos min äldsta dotter och det är inte mindre än 3 födelsedagsbarn som ska firas....
Min dotter Ida fyller 30 om några dagar, Emina som fyllt 9 år och Leah som fyllt 5.....:-)! GRATTIS till er 3!!

Ha en mysig söndag!lördag 11 oktober 2014

Lördagspyssel....

Långt mellan inläggen här....:-)

Idag har vi haft en riktig hemmadag....så skönt ibland att bara vara hemma och skrota......ja skrota kanske vi inte har gjort direkt....Bosse har skurat vindskivor och och altanräcket så nu ser det vitt och fräscht ut igen. Nästa vår ska vi byta tak över altanen och då passa på att måla allt som man annars inte kommer åt men nu ser det i alla fall ok ut.
Jag har tillbringat nästan hela dagen i köket......har bakat bullar....antagligen de sista för i år för nästa gång blir det nog lussekatter....och när jag ändå var igång passade jag på att koka saft på vinbären vi plockade i somras....
Vi har bara en vinbärsbuske och i år fick vi inte lika mycket bär som förra året men det blev nästan 2 liter saft i alla fall. 
Vi var ju såklart tvungna att provsmaka både bullar och saft...:-)

Kram