Ikväll har jag "satt" en surdeg efter Leilas recept. Blir så saftigt och gott bröd med surdeg!
Dag 1:
2,5 dl rågmjöl
2 dl vatten
Dag 3:
1 dl rågmjöl
1 dl vatten
Dag 4:
1 dl rågmjöl
1 dl vatten
Dag 1. Blanda 2,5 dl rågmjöl med 2 dl vatten i en bunke. Plasta in och låt stå i rumstemperatur i två dygn.
Dag 3. Tillsätt 1 dl rågmjöl och 1 dl vatten. Plasta in och låt stå i rumstemperatur i ytterligare ett dygn.
Dag 4. Tillsätt ytterligare 1 dl rågmjöl och 1 dl vatten. Plasta in och låt stå till dagen efter.
Dag 5. Nu är surdegen klar att användas. Förvara överbliven surdeg vilandes i burk i kylskåpet.
Detta behövs till surdegen. Blanda väl! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar