söndag 16 januari 2022

Laxpasta och familjen....

 Så var snart denna helgen till ändå....inte klokt vad fort det går....men det har varit en mysig helg..

Igår var vi på 2 kalas...Vi började med att fira Bosses pappa som fyller 85 på tisdag....Pga coviden så firade vi utomhus vid deras stuga....Vädret var helt perfekt....någon minusgrad och soligt och Else hade gjort sin specialitet, pepparsoppa som är en fantastiskt god soppa med lite sting i......Fantastiskt att kunna stå utomhus den här årstiden och äta gott och umgås med familjen.

Sen drog vi vidare till min dotter Marica på nästa kalas för att fira Elias som fyllde 7 år i december......Nästan alla mina barn var där...har ju 6 st...:-) och vi har inte träffats sedan långt innan jul då det alltid varit någon som har varit sjuk så det var så  himla mysigt att äntligen få träffas..



Idag har det varit en lugn dag....jag har tränat och städat lite...och nu har vi precis ätit middag, Laxpasta som är en av mina absoluta favoriträtter...Snabb att slänga ihop och allt i en panna....kan väl inte bli bättre...

Recept:

4 laxfiléer

Purjolök

1 Citron

3-5 dl vispgrädde

1 påse färsk Spenat

Riven parmesan

Salt och peppar

1 påse färsk Pasta


Skiva purjolöken och bryn i stekpanna i lite smör tills den mjuknat lite. Riv skalet på en citron och pressa saften ur densamma och blanda ner i stekpannan. Skär laxen i mindre bitar och lägg i  stekpannan och häll på grädden. Låt alltsamman puttra i ca 15 minuter eller till laxen känns färdig och grädden kokat in lite. Koka samtidigt pastan. När laxen känns färdig, lägg i spenaten, salta och peppra efter smak. Häll av pastavattnet och blanda pastan med laxen i stekpannan. Rör om väl och riv rejält med parmesan över alltihop....Ät och njut..:-) 

Inga kommentarer: