söndag 8 juli 2012

Vårt smultronsställe....

Hej på er! Sitter i förtältet i Mullsjö och myser....Regnet öser ner och det smattrar hemtrevligt mot taket...(ironi)!



Hade i och för sig inte varit fel med lite klarblå himmel och sol som "de" lovat på SMHI igår men det är ingen ide att hänga läpp....fast det ska erkännas att det görs mellanåt..:-)





Vi fick en smärre chock när vi kom hit i fredags.....Vet inte vad det är med luften här men ALLT växer så det knakar! När vi var här senast, för 2 veckor sedan, såg det ut så här i pallkragen....



Hade hoppats på att kunna plocka lite ruccola och spenat och kanske äta något litet smultron nu men det såg inte klokt ut i lådan.....ruccolan hade gått i blom, spenaten likaså....pga trängseln i lådan så hade antagligen smultronen inte fått tillräckligt med sol så det fanns bara en endaste blomma... Det var bara att riva bort ruccolan och spenaten....gallra ordentligt bland morötterna och flytta smultronen till en egen plats i en stor kruka. Sådde ny ruccola och sallad igår så nu får vi vänta ett tag igen på att skörda.



PS! Bilderna är tagna med mobil så de är lite suddiga.

Ha en skön söndag!     
                 
                                                        






4 kommentarer:

♥ Carina ♥ sa...

Äsch! Vad trist! Det är onekligen trevligare då solen skiner :) Regna kan det väl göra på nätterna juh!
Kram

MARIA I KOS sa...

Avkopplande att vara i husvagnen .
Ni har så fint där .
En liten odling t.o.m !!
Här skiner solen och det är varmt .
Kram ♥

Vardag och flärd sa...

Ja, iår är det en växtkraft utan like!
Ha det gott i Mullsjö och hoppas vädret blir bättre!
Kram Eva

Fröken Prillig sa...

Halloj!

Jag har inte varit inne så ofta hos dig på sistone då du hade en liten bloggpaus, men jädrans vad du har hunnit göra inlägg och fixa med hall/toa! det blir jättefint! Jag önskar att vi också hade haft ett överflöd av sådda prylar i våra odlingslådor... Vi har sått, inte rensat ogräs dock så i lådorna är det - just det ogräs och troligtvis inte mycket annat.
Må så gott! Hoppas att Samuels astma blivit bättre! Vi kör en sväng medicinering här också igen (vi hinner inte stoppa undan medicinerna förrän det är dags för en ny omgång - stackars de små liven!).

Kramkram Åsa