måndag 23 juli 2012

Vättern runt....

I lördags tog vi oss en heldag och åkte Vättern runt. Vi körde på små krokiga vägar så nära vattnet vi kunde och stannade till i flera av städerna som ligger utmed Vätterns strand.


Inne i Vadstena kyrka.






Kistan där Heliga Birgittas kvarlevor finns bevarade.

Vi åkte igenom Gränna men där var det så otroligt mycket semesterfirande människor så vi bestämde oss för att åka vidare och istället satsa på en heldag där lite längre fram och då ta oss tiden att åka över till Visingsö.


Inne i nunnornas trädgård växte det vindruvor utmed husväggen.



Vilken växtkraft!!

I Vadstena var det lite lugnare så där parkerade vi vid slottet och letade upp ett mysigt litet konditori där vi åt lunch. Sedan gick vi vidare till klostret.....


Gröna oaser med kättrande växter i nunnornas trädgård.




Jag är inte särskilt religös men det är något med atmosfären där... den otroligt vackra kyrkan, vår historia, prästerna/munkarna och nunnorna i sina svarta dräkter....Mäktigt och vackert så man kan inte annat än bli berörd!
Alla bilder är förresten tagna i Vadstena.


Samuel på språng på välskötta gångar som kantades med växter.




Sedan åkte vi igenom Motala och hade tänkt pausa i Askersund för lite glass men där var det stor raggarträff så vi tog bara ett VPS= varv på stan,  ihop med alla fräcka amerikanare, innan vi åkte vidare till Karlsborg där vi pausade och åt glass.



Gillar den "gamla" stall lyktan!


Mysiga gamla hus och små kullerstensgator.

Sedan var det återigen dags att sätta sig i bilen och fortsätta turen. En mysig dag men det blev många mil med bilen. Kan inte låta bli att beundra alla de cyklister som tar sig runt alla dessa på cykel!!


Kram

2 kommentarer:

♥ Carina ♥ sa...

Så fina bilder du visar.
Jag är inte heller särskilt religös men det är nåt speciellt med kyrkor :)
Kram

Vardag och flärd sa...

Ja, det är så mysigt att åka fram på småvägar och upptäcka mycket mer än vad man gör när man åker stora vägar. Jag har också bilat runt Vättern ett år när dottern cyklade Vätternrundan - bara för att se vilken väg hon kämpade på.
Kram Eva