Recept till 8-10 bitar:
5 dl rivna morötter
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/4 dl majsolja
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1/2 msk kanel
1/2 msk kardemumma
Glasyr:
50 g philadelphiaost
1 msk margarin
1 tsk saft från en lime
1/2 tsk vaniljsocker
3 dl floursocker
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form med avtagbara kanter.
2. Skala och riv morötter fint.
3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner oljan.
4. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggblandningen. Tillsätt morötterna.
5. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen i ugnen ca 45 min.
6. Ta ut kakan och låt den kallna.
7. Blanda ingredienserna till glasyren.
8. Stjälp över kakan på ett serveringsfat. Bred glasyren över kakan. Riv lite limeskal över kakan.
Litet tips: hacka lite valnötter och blanda i kakan. Blir jättegott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar