Recept: 4-6 personer
1 förp. kycklingfileer
1 gul lök
1 msk smör
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskumminm
1 tsk chilipeppar
1 krm sambal oelek
1,3 l kycklingbuljong
1 burk krossade tomater
1 dl okokt ris
1 dl grädde
1 dl majskorn
1 röd paprika, strimlad
1-2 morötter i tunna slantar
salt och peppar
persilja
Bryn lök och kycklingkött i smör tills det börjar få färg. Blanda i kryddorna och sambal oeleken. Rör runt och låt alltsammans bryna i några minuter. Häll över kycklingbuljong och lägg ner ris och krossade tomater. Låt soppan koka tills riset är klart, ca 20 min. Tillsätt grädde, majs, paprika och morötter. Låt soppan koka upp och sjuda i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja. Mums!
Ha en skön onsdagskväll! Vi hörs!
2 kommentarer:
mmm...måste prova detta recept också snart!
åh det var ju den grytan som du bjöd på en gång när vi bakade pepparkakor!! Super god är den! Ska oxå laga den i dagarna, kanske i morgon istället för "fredags-tacosen" :).Kram lillsyrran
Skicka en kommentar